13

De cand s-a nascut Cati, cifra 13 a capatat o conotatie speciala in viata noastra. Pana atunci, 13 a fost si nu a fost atat de importanta. Dar iata cateva lucruri ciudate legate de nasterea ei:

 1. In ziua in care am mers sa facem morfologia fetala de 21 de saptamani, la Iasi, am scris pe blog aceasta poezie pentru Caietul de joi. Am avut sentimentul ciudat ca poezia se potriveste fetitei din burtica, si ca viata ei se va invarti in jurul acestor placeri simple. Ni s-a spus, la ecografie, despre o problema cu o artera. Atat. Am crezut in continuare ca fetita este bine. Ceva ne spunea ca trebuie sa avem incredere in copilul acesta- si pana acum exact asa a si fost.
 2. Inainte cu cateva luni de a se naste Cati, am ascultat pentru a mia oara acest cantec. In ziua aceea m-a facut sa plang si sa ma rog. Stiam ca imi vorbeste exact despre fetita din burtica, si m-a frapat expresia „Prendo tutto quello che sei tu qui„- si m-am rugat si am plans, spunand ca o voi iubi cu tot ceea ce este ea, no matter what. Si inca nu stiam ca este speciala…
 3. Cand am intrat in maternitate, infirmiera care m-a ajutat sa duc bagajul a mentionat catre liftiera- „Aceasta eare a 13-a internare pe ziua de azi”. Putea sa nu spuna nimic…
 4. 26 inseamna 13 x 2
 5. Cati are un cromozom in plus- cromozomul 13.
 6. Ambulanta care ne-a transferat de la Bacau la Piatra avea numarul de inmatriculare 13 (asta a observat sotul meu, nu eu).

Ghinionul ghinioanelor, ati putea spune…Ei bine, oricat de ciudate ar fi fost aceste coincidente legate de cifra 13, noi am ales sa privim lucrurile din alta perspectiva. M-am intrebat ce poate insemna 13 in economia lui Dumnezeu. Ei bine, exista un faimos 13 in Biblie- 1 Corinteni 13:

1  Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, Sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

2  Şi chiar dacă aş avea darul proorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încît să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu Sunt nimic.

3  Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

4  Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

5  nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

6  nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr,

7  acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.

8  Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

9  Căci cunoaştem în parte, şi proorocim în parte;

10  dar când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

11  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

12  Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

13  Acum, deci, rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Atunci am decis ca motivul existentei Catiushei in viata noastra este dragostea. Dragostea pe care noi i-o vom putea da ei. Dragostea neconditionata pe care ea o va emana spre noi. Dragostea coplesitoare din pricina careia Dumnezeu ne-a binecuvantat cu acest copil.

13 lucruri despre Cati:

 1. Adora baita
 2. Ii place sa i se sopteasca in ureche
 3. She loves to cuddle
 4. Ii place sa i se cante cantecele line si moi
 5. Zambeste de fiecare data la sunetul jucariilor tziuitoare
 6. Este foarte cuminte, rabdatoare si blanda
 7. Este foarte iubita- toti cei ce o cunosc o indragesc 🙂
 8. Il adora pe fratiorul ei
 9. Este fetita lui tati- au ei doi o relatie speciala…
 10. E o adevarata fetita si ii sta foarte bine in roz
 11. Are cea mai fina piele de pe pamant
 12. Ii place lumina- mereu zambeste spre geamul luminos sau spre becuri
 13. Raspunde, reactioneaza, relationeaza si ne iubeste.

13 pentru noi inseamna o viata mai buna- pentru ca Ecaterina a adaugat casei noastre un plus de bine, de frumusete, de compasiune si intelegere, de apropiere de Dumnezeu si de oameni. Imi place sa cred ca ea si-a ales viata. Ca undeva, inainte de momentul plonjarii ei in viata pamanteasca, ea a avut de ales, si a ales sa se nasca in acest corp, in aceasta familie, in acest context- pentru o precisa menire- aceea de a aduce cu ea din Cer  un val imens de iubire. Iar daca unii vor traduce credinta aceasta a mea ca o auto-amagire, le voi reaminti ca viata e scurta, ca trebuie traita frumos, ca faptele noastre sunt modelate de gandurile noastre, iar ceea percepem ca pe o binecuvantare se transforma intr-o binecuvantare. Eu stiu ca Dumnezeu nu face greseli, iar daca in Biblie ni se spune ca toate firele de par ne sunt numarate, nu cred ca El ar scapa la numaratoare un lucru atat de important precum cromozomii. De aceea nu consideram ca noi, sau Cati, suntem vrednici de compatimire, ci apreciem gandurile voastre bune, care pana acum nu ne-au aratat altceva decat multa dragoste.

Mai sunt 13 zile pana cand Cati va implini 1 an. Pana atunci va daruim 13 virtuali pupici, unul pentru fiecare zi! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s